Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας καταγγέλλει την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της Σωληνουργείας Θηβών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΣΤ. ΣΚΛΙΑ 3 ΟΙΝΟΦΥΤΑ Τ.Κ.32011 ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας καταγγέλλει την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της Σωληνουργείας Θηβών που βάζει σε εκ περιτοπής εργασία για 2 μήνες συναδέλφους συνδικαλιστές και μη, επειδή δε συναίνεσαν στις αποφάσεις της.

Τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε σε συνάντηση τους εργαζομένους, όπου τους ζήτησε να «υποστούν μαζί τις συνέπειες της κρίσης». Και συγκεκριμένα απαίτησε να απασχολούνται στο εξής σε διαφορετικά πόστα από την ειδικότητά τους.
Κάτω από την αντίδραση συναδέλφων η συνάντηση δεν κατέληξε, ενώ δόθηκε απάντηση και στην επιχειρηματολογία της εργοδοσίας. Πριν την κρίση οι βιομήχανοι θησαύριζαν και οι εργάτες έπαιρναν απλά ένα μεροκάματο. Και τώρα, καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα σπασμένα της κρίσης. Επειδή οι βιομήχανοι δε θέλουν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, γυρνάνε τους εργάτες στο μεσαίωνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη Σωληνουργεία Θηβών να μην σκύψουν για ακόμη μία φορά το κεφάλι. Συναινώντας σε κάθε αντεργατική νομοθεσία χωρίς αντιδράσεις, ίσα ίσα ανοίγουν τις ορέξεις τις εργοδοσίας για παραπέρα συνέχιση του εκβιασμού και των μέτρων.
Δυναμώστε και συσπειρωθείτε γύρω από το Συνδικάτο. Απομονώστε τους δήθεν φίλους και προστάτες που σε κάθε ευκαιρία τα κάνουν πλακάκια με τα αφεντικά. Μόνη μας δύναμη είναι η ενότητά μας για την αταλάντευτη υπεράσπιση των δίκιων μας. Αυτή η ενότητα μπορεί να βάλει εμπόδια στα μέτρα της εργοδοσίας. Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του κλάδου, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι η μόνη διέξοδος.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
  • Να σταματήσει τώρα το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας
  • Να επανέλθουν άμεσα οι συνάδελφοι για εργασία
  • Επαναφορά των επιδομάτων στις συμβάσεις εργασίας
  • Καμία μέιωση μισθών – Καμία απόλυση
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου