Ενας ακόμα νεκρός εργάτης στην απέραντη λίστα των θυμάτων στη ΛΑΡΚΟ

dodis100 (3)Διαρκές το έγκλημα των μνημονιακών κυβερνώντων, της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ κατά των εργαζομένων. Ένας ακόμα εργάτης έχασε σήμερα τη ζωή του την ώρα που έβγαζε το μεροκάματο στη ΛΑΡΚΟ. Πρόκειται για τον εργάτη  Παναγιώτη Σέτο 47 χρονών, πατέρα τεσσάρων παιδιών ο οποίος σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος.

Το θύμα καταγόταν από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας κι εργαζόταν με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους έξι μήνες στη βιομηχανία.
Οι αριστερές παρατάξεις  των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (Ανεξάρτητοι, ΠΑΜΕ) απαίτησαν από το ΔΣ του σωματείου να κηρυχθεί για αύριο 24ωρη απεργία με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες με αίτημα να παραιτηθεί η διοίκηση της εταιρείας.
Η πλειοψηφία του ΔΣ έχει προτείνει μόνο 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι να δεχτεί η διοίκηση της εταιρείας το σωματείο. Όμως αυτή τη στιγμή το σωματείο ήδη συνομιλεί με τη διοίκηση της εταιρείας γεγονός που καθιστά τη πρότασή τους υπεκφυγή για τη νέα δολοφονία του εργαζόμενου και την απόδοση των ευθυνών

Σχόλια


Θέσεις και κείμενα για το 7ο συνέδριο

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων