Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δελτία τύπου του Σωματείου Εμπ/λων Ν. Φθιώτιδας για Παλαιστίνη και συνδικαλιστικό νόμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)
Το σωματείο εμπ/λων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας καταδικάζει την αιματηρή επίθεση για άλλη μια φορά του κράτους του Ισραήλ με την υποστήριξη των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Καταδικάζουμε την κατάπτυστη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου για την επίθεση αυτή που εξισώνει τον θύτη και το θύμα, θέλοντας να δώσουν άλλοθι στους μακελάρηδες των Παλαιστινίων. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο λαό της Παλαιστίνης και ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2)
Το σωματείο εμπ/λων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο που έχει σαν στόχο να εμποδίσει το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνίζεται, να διεκδικεί να κινητοποιεί. Θέλουν να βάλουν σε «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία, δεν ήταν τυχαίο ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά από την νέα επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Θέλουν να έχουν ακόμα ένα όπλο ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, για να μπορεί το κεφάλαιο να αυγαταίνει τα κέρδη του.
Για εμάς είναι αιτία πολέμου. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Η προσπάθειά τους να τσακίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα συνδικάτα, δεν θα περάσει. Για μας είναι αιτία πολέμου. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε «κόστος», δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη λύση των εργατικών προβλημάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σας δηλώνουμε καθαρά:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου