Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το NATO «σφίγγει» τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία


Την πρόθεση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη, προχωρώντας ακόμη πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το πρόσχημα της «ευθείας ρωσικής απειλής», επαναλαμβάνει ο γγ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ενόψει της συνόδου κορυφής των 28 ηγετών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
«Εγκαταστάσεις υποδοχής»

Ο Ράσμουσεν, η θητεία του οποίου λήγει στις 30 Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε ότι το NATO ετοιμάζεται να δημιουργήσει για πρώτη φορά «εγκαταστάσεις υποδοχής» σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πολωνία και τις τρεις χώρες της Βαλτικής, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία.
Μέχρι στιγμής, η εγγύτερη στη Ρωσία νατοϊκή παρουσία βρίσκεται στην πολωνική πόλη Στσέτσιν, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι εκεί θα «φιλοξενηθεί» μία από τις εγκαταστάσεις υποδοχής του ΝΑΤΟ. Ο Ράσμουσεν ισχυρίστηκε ότι στόχος είναι οι νατοϊκές δυνάμεις στην περιοχή να μπορούν να αναπτυχθούν «εντός ωρών».
Η Ουκρανία στο επίκεντρο
Ο γγ του ΝΑΤΟ επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες του προς τη Μόσχα, ότι «άρπαξε γη δια της βίας», αναφερόμενος στην υπόθεση της Κριμαίας, που αποφάσισε με δημοψήφισμα την απόσχισή της από την Ουκρανία και την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ουκρανικό ζήτημα θα είναι μεταξύ των κυρίαρχων στη σύνοδο του Κάρντιφ. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, θα λάβει μέρος στη σύνοδο των 28 ηγετών, που αναμένεται να αποφασίσει την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που σύμφωνα με τον γγ του ΝΑΤΟ στόχο έχει την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου.
 πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου