Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μνημόνια και τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης


Κόντρα στις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ για "αριστερή" κυβέρνηση
Στη Γερμανία προστρέχει  ο Σαμαράς για να υποβάλει για πολλοστή φορά τα διαπιστευτήριά του στην Καγκελάριο Μέρκελ  και να εκλιπαρήσει τη στήριξη της αντιλαϊκής εξουσίας του και την ενίσχυση της παραπαίουσας κυβέρνησής του. Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση από τη φοροληστρική  επιδρομή και τον καταιγισμό των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων  κοχλάζει υπόκωφα και η πολιτική απομόνωση  της συγκυβέρνησης γίνεται όλο και πιο ασφυκτική.

Με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Σαμαράς να συναθροίσει  τους 180  βουλευτές για να αποφύγει την προσφυγή  στις εκλογές και να διασώσει από ναυάγιο την κυβέρνησή του.  Γι αυτό  επισκέπτεται  το Βερολίνο αποζητώντας κά­ποια “δωράκια”, μια προσωρινή χαλάρωση της μνη­μονιακής  θηλιάς που θα του επιτρέψουν να υποσχεθεί κάποια ψίχουλα, έναν εικονικό έστω περιορισμό της φοροληστείας, αφού στη ΔΕΘεσσαλονίκης δεν του επέτρεψαν να εξαγγείλει  την παραμικρή
φοροελά­φρυνση με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η πορεία φθοράς και να απειλείται με ναυάγιο η επιχείρηση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προετοιμάζεται πυρετωδώς για να εξασφαλίσει  την αποδοχή και τη στήριξη των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων της ΕΕ και της ντόπιας  ολιγαρχίας, στέλνοντας μηνύματα  προς κάθε κατεύθυνση και δίνοντας διαβεβαιώσεις  πίστης σε μια κεϋνσιανή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική που μπορεί να υπηρετήσει εξ ίσου αποτελεσματικά τα συμφέροντα  της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.
Στις περίκλειστες αίθουσες του “Φόρουμ του Κόμο” στην Ιταλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “συζήτησε" στις 6 – 7 Σεπτέμβρη με τους κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς  παράγοντες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με τους Μπαρόζο και Ντάισεμπλουμ, τον Τρισέ και Μόντι, με τους προέδρους των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου, της Γκόλντμαν Σακς και της JP  Morgan, με τον πρόεδρο  του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων. Ενώ τον περασμένο Ιούνη συναντήθηκε στη Φρανκφούρτη, την έδρα της ΕΚΤ με τον πρόεδρό της Ντράγκι.
Προχθές επισκέφθηκε το Βατικανό και συναντήθηκε  με τον “πάπα των φτωχών”, όπως έγραψε, είκοσι μέρες μετά την επίσκεψή του στο “Άγιο Ό­ρος”, φιλοτεχνώντας ένα ανάλογο προφίλ με αυτές της επισκέψεις.  Αποκαλύφθηκε επίσης πως Δραγασάκης και Σταθάκης είχαν συνάντηση πριν μια εβδομάδα στη Γερμανία – που κρατήθηκε μυστική – με τον Άσμουσεν, μέλος μέχρι πέρυσι της ΕΚΤ και τώρα υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ. 
 Μπροστά σε μια κυβέρνηση που προκαλεί το λαϊκό αφανισμό με τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει και σε μια αντιπολίτευση που υποβάλλει τα διαπιστευτήριά της στους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας  ολιγαρχίας για να εξασφαλίσει   την εύνοια και τη στήριξή τους και να αναλάβει τη διακυβέρνηση, ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό είναι ο δρόμος του ασίγα­στου λαϊκού  αγώνα  για την ανατροπή της αντιλαϊκής  πολιτικής των μνημονίων που υποδουλώνουν το λαό και τη χώρα, κόντρα στις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις μιας  ψευτοαριστερής διακυβέρνησης, κομμέ­νης και ραμμένης στις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου