Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συλλήψεις και καταστολή στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας


http://www.altpressfthiotida.com/wp-content/uploads/2013/10/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-1.jpg
Από παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών

Επτά μαθητές και δύο γονείς  συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  17/10 μετά από επέμβαση της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα για κατάληψη στο 1ο ΕΠΑ.Λ Λαμίας.
Από τους εννέα που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι και αντί αυτών συνελήφθησαν οι μητέρες τους. Αυτή την ώρα κρατούνται στο κτήριο της διεύθυνσης της αστυνομίας

Οι μαθητές της Λαμίας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία πάρκου στις 12 το μεσημέρι σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες.
Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, οι λόγοι που τους ώθησαν στο να προβούν σε κατάληψη είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε βιβλία μαθημάτων κατεύθυνσης αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση  στο εκπαιδευτικό σύστημα όπως η Τράπεζα θεμάτων που βρίσκει αντίθετους και τους εκπαιδευτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι  αν και  η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές βδομάδες τα βιβλία ακόμη δεν τους έχουν έρθει και αναγκάζονται να μελετούν από φωτοτυπίες.
Οι συλληφθέντες μαθητές, γονείς  και οι 2 εξωσχολικοί αφού κρατήθηκαν στα κρατητήρια όλη τη νύχτα  αφέθηκαν ελεύθεροι στις 5.00 το απόγευμα. Μετά από ανάκριση από τον Εισαγγελέα κ. Θεολογίτη  θα παρουσιαστούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας  την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου