Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Υπό κατάληψη βρίσκονται τέσσερα Λύκεια της Λαμίας

http://www.lamiafm1.gr/media/k2/items/cache/27603868ca41a0b6764722727c70a9db_L.jpgΥπό κατάληψη βρίσκονται αυτή τη ώρα 4 σχολεία της Λαμίας.  Η αρχή έγινε χθες από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 4ου Λυκείου οι οποίοι συνεχίζουν, ενώ από σήμερα το πρωί προστέθηκαν ακόμη δυο σχολεία, το 1ο  και το 6ο Λύκειο Λαμίας.
Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, οι λόγοι που τους ώθησαν στο να προβούν σε κατάληψη είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε βιβλία μαθημάτων κατεύθυνσης αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση  στο
εκπαιδευτικό σύστημα όπως η Τράπεζα θεμάτων που βρίσκει αντίθετους και τους εκπαιδευτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι  αν και  η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές βδομάδες τα βιβλία ακόμη δεν τους έχουν έρθει και αναγκάζονται να μελετούν από φωτοτυπίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους γονείς που δεν συμφωνούν με τη κατάληψη ως μέσον, έχουν ζητήσει  επέμβαση του Εισαγγελέα ενώ έχει ξεκινήσει διάλογος με Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικούς για εκτόνωση της κατάστασης.
 πηγή: altpressfthiotida.com

1 σχόλιο:

  1. Δειτε την ανακοινωση της χρυσης αυγης για το θεμα του γηπεδου της Αεκ.
    Εγινε στις 30 Ιουλιου - ο Παναγιωταρος ειπε οτι θα το ψηφισει και επειδη παραπεμπει στις αλυτρωτες πατριδες το γηπεδο!!!

    Επισης δειτε το ποστ στο ιντιμιντια
    ''παρεμβαση για το γηπεδο της Αεκ σε Ν.Φιλαδελφεια και Κουκακι''.
    Απο την στιγμη που δεν υπαρχει χωρος για αντιφασιστικες αποψεις σε διαφορα σαιτ ,μπηκε στο ιντιμιντια.

    Δειτε επισης στο kinimatorama τι γινεται στη Θεσσαλονικη/Τουμπα με τους φασιστες.
    Και θυμηθειτε το ποστ που υποστηριζε οτι τα πολιτικα παραγομενα/νεοι συμβολισμοι της Αεκ θα επηρεασουν και τους Παοκτζηδες.
    Δειτε επισης τον συμβολισμο των αρχιτεκτονικο σχεδιασμο στο γηπεδο της Αεκ των ''τειχων της Κων/λης που δεν προκειται να πεσουν''(!!).
    Παραπεμπει ευθεως στον εθνικισμο.

    Στην τουμπα λοιπον υπαρχει προβλημα με επιτροεπς κατοικων-φασιστων..
    Για οσους θελουν να δουνε το βιντεο με τον Παναγιωταρο ας δουνε το ''η θεση της χρυσης αυγης για το γηπεδο της Αεκ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή