Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

23 Απρίλη 1999: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης – 30 οι νεκροί (φωτογραφίες)

Στις 23/04/1999 σε μια εκδήλωση ύψιστης δολοφονικής παράνοιας, λίγες μόνον ώρες από τον επίσημο γιορτασμό στην Ουάσιγκτον των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι, και ενώ η στρατιωτική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας διανύει την τριακοστή μέρα, βομβαρδίζουν το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης: 30 οι νεκροί.
Ένα αλησμόνητο έγκλημα: Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις μαύρες μέρες που τα Νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν την τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αιματοκυλίζοντας την περιοχή για περίπου τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ δεν διέθεταν ούτε καν έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ήταν η πρώτη επίθεση στην ιστορία του κατά κυρίαρχου κράτους και κατά πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Διαμαρτυρία κατά του Κλίντον και των ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούςΗ εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Petrić του Κοσσυφοπεδίου, τον Ιούλιο του 1999, ισοπεδώθηκε τον Αύγουστο του 1999.Γερμανικό τεθωρακισμένο από τα στρατεύματα της KFOR υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟΚαταστράφηκε γέφυρα στον ποταμό Σάβα στο προάστιο του ΒελιγραδίουΤα αντιαεροπορικά συστήματα της Γιουγκοσλαβίας αντιδρούν στους νατοικούς βομβαρδισμούςΒομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην ΠρίστιναΕκτόξευση των πυραύλων Τόμαχωκ σε στόχους στη Γιουγκοσλαβία και το ΚοσσυφοπέδιοΔρόμος στο Βελιγράδι μετά τις επιδρομές του ΝΑΤΟΒομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι.Ο πύργος της τηλεόρασης καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι.Καπνός πάνω από το Νόβι Σαντ μετά τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟΑμερικανικό αεροσκάφος F-177 κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Γιουγκοσλαβία. Εβραίοι Γιουγκοσλαβικής καταγωγής διμαρτύρονται για τη βομβιστική επίθεση της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟπηγή: prologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου