Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση για την 75η επέτειο από την Απελευθέρωση της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ


Στη Λαμία του σήμερα, 75 χρόνια από την απελευθέρωσή της στις 18 Οκτωβρίου 1944, λίγα πράγματα θυμίζουν τις ιστορικές στιγμές εκείνης της μέρας, όταν η ΧΙΙΙ μεραρχία του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη, έμπαινε θριαμβευτικά στην πόλη βάζοντας τέλος στη ναζιστική κατοχή, ενώ χιλιάδες λαού παραληρούσαν και ζητωκραύγαζαν στους δρόμους το "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα".
Είναι το άγαλμα του Άρη στη πλατεία Λαού που με το βλέμμα του μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, συνεχίζοντας τον αγώνα του, για Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Είναι ο ιστορικός του λόγος στην πλατεία Ελευθερίας, οι μαρτυρίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα εκείνης τη μέρας που κρατούν τις μνήμες ζωντανές, σε πείσμα όσων θέλουν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της μεγαλειώδης επετείου και να τη μετατρέψουν σε μια θρησκευτική γιορτή.
Η επέτειος της απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ αποτελεί για τον νομό μας αλλά και για την Ελλάδα, ένα κορυφαίο γεγονός της ΕΑΜΟΕΛΑΣΙΤΙΚΗΣ αντίστασης, για το διώξιμο του ναζί κατακτητή και των ντόπιων συνεργατών τους.
Με μπροστάρη το επαναστατικό ΚΚΕ, πάνω στη γραμμή που βασίστηκε σε αποφάσεις της Κομουνιστικής Διεθνούς για τα λαϊκά μέτωπα και την αντιφασιστική πάλη, ο λαός μας οργάνωσε την αντίσταση του και με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ έδωσε τιτάνιο αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από το χιτλερικό ζυγό.
Η 75η επέτειος βρίσκει τον λαό της πόλης μας όπως και όλο τον Ελληνικό λαό να στενάζει κάτω από τα αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα των, πάντα παρόντων, μνημονίων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων, που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και την ΕΕ και υλοποιήθηκαν από τα υποτελή κόμματα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
Η ψευτοαριστερή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε την πολιτική του μνημονιακού «μονόδρομου», στις λαϊκές συνειδήσεις, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς και έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ για να αναλάβει εκ νέου την κυβερνητική εξουσία, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή επίθεση.
Ο εθνικισμός, η ακροδεξιά και ο φασισμός σηκώνουν πάλι κεφάλι τροφοδοτούμενοι από τις πολιτικές της φτώχιας και της ανεργίας, το αντιμεταναστευτικό μένος και τον αντικομουνισμό.
Η αντιλαϊκή πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, σε ΗΠΑ και ΕΕ, που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις χαλκεύουν νέα δεινά για τον λαό μας και την εργατική τάξη. Μετατρέπουν ολόκληρη τη χώρα σε αμερικανονατοϊκή βάση για την εξυπηρέτηση των επιθετικών σχεδιασμών του αμερικάνικού ιμπεριαλισμού, στην προσπάθεια του να βάλει φρένο στους ανταγωνιστές του Ρωσία και Κίνα.
Η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των περιφερειακών δυνάμεων, δημιουργεί ένα περιβάλλον αστάθειας και κινδύνου ανάφλεξης εστιών πολέμου, όπως η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, που μακελεύουν λαούς, διαλύουν κράτη και ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπου, δημιουργώντας νέα ρεύματα προσφύγων.
Επίσης οι κλιμακούμενες απειλές κατά του Ιράν, οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι συνεχιζόμενες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου (ΑΟΖ) και της Ελλάδας  από την Τουρκία, με την κάλυψη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως έδειξαν οι δηλώσεις του Πομπέο και του γραμματέα του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη επίσκεψη τους στην Ελλάδα, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.
Σε αυτές τις συνθήκες απαραίτητη είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου λαϊκού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα θέτει τα δημοκρατικά και εθνικοανεξαρτησιακά αιτήματα προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες.
Τιμή και δόξα στην ΕΑΜΟΕΛΑΣΙΤΙΚΗ αντίσταση που απελευθέρωσε την Ελλάδα από τους Γερμανούς κατακτητές
Συνεχίζουμε τον αγώνα  για Δουλειά-Ειρήνη-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία-Σοσιαλισμό.
Έξω οι φονιάδες Αμερικάνοι και οι βάσεις τους από την Ελλάδα.
Εξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Κάτω η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία  – Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας!
Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!
Μ-Λ ΚΚΕ
 K.O. Φθιώτιδας
17-10-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου