Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Φοβερό! Χρειάστηκαν δυο χρόνια ώστε οι «ειδικοί» με έρευνα να πιστοποιήσουν ότι… απαιτείται ενίσχυση του ΕΣΥ!

 https://www.e-prologos.gr/wp-content/uploads/The_Doctor_Luke_Fildes-1024x585.jpg

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Σεισμό στο επιστημονικό και πολιτικό στερέωμα έχει προκαλέσει μια έρευνα για τις ΜΕΘ. Αφού επιφανείς ειδικοί (Τσιόδρας-Λύτρας) πραγματοποίησαν μελέτη για την θνητότητα των ΜΕΘ στην Ελλάδα κατέληξαν σε συμπεράσματα, που κάθε άλλο παρά  ανατρεπτικά μπορεί να θεωρηθούν. Τα πορίσματα της περίφημης έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα στην πραγματικότητα θα είχαν τόση σημασία σαν να έβγαινε σήμερα ένας αστροφυσικός και με μελέτη να αποδείκνυε ότι… η Γη γυρίζει!

Γιατί τι άλλο μπορεί να πει κανείς για μια έρευνα που ούτε λίγο ούτε πολύ πιστοποιεί ελλείψεις σε ΜΕΘ και προσωπικό, που βεβαιώνει ότι ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας που στα 12 χρόνια των μνημονίων επισπεύσθηκαν ακόμα περισσότερο οι πολιτικές αποσύνθεσής τους η θνητότητα είναι μεγαλύτερη…  Που καταλήγει ότι η θνητότητα για διασωληνώσεις εκτός Μεθ είναι 87% μεγαλύτερη και άλλα αντίστοιχα που για τους «μη ειδικούς» αποτελούν τις πιο κοινές παραδοχές, δύο χρόνια τώρα.

Σε κάθε περίπτωση είναι αποκαλυπτικά τα όσα ακολούθησαν την δημοσιοποίηση των ερευνητικών πορισμάτων.

«Ειδικοί»  πανδημιολόγοι, ένθερμοι της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, εμφανώς προβληματισμένοι, εμφανίστηκαν ως απολογητές του Μητσοτάκη να ψάχνουν τα «αλλά»… ώστε να μειώσουν την αξία των συμπερασμάτων. Ή να την κατευθύνουν στα γνωστά μονοπάτια της «ατομικής ευθύνης», υπονοώντας ότι για την αυξημένη θνητότητα που παρουσιάζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία ευθύνεται το προσωπικό των περιφερειακών νοσοκομείων. Και όχι βέβαια η νεοφιλελεύθερη πολιτική διαρκούς υπονόμευσής τους από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, δημοσιογραφικοί παπαγάλοι και τηλεαστέρες της πανδημίας, να βεβαιώνουν καθημερινά ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα αποτελέσματα της έρευνας. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα, όταν βγαίνει ένας πρωθυπουργός και δηλώνει ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο με την διασωλήνωση εντός. Σαν να απαλλάσσεται των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησής του αν δεν γνώριζε την έρευνα. Σαν να επιχειρούν τη μαζική λοβοτομή της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να πιστέψει ότι αυτό είναι κάτι που δεν απορρέει από την κοινή λογική, αλλά από τις μελέτες των ειδικών.

Μια αξιωματική «αντιπολίτευση» που ως άλλος συμπαίκτης του βρόμικου κυβερνητικού παιχνιδιού αναλώνεται στο αν γνώριζε ή δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός την έρευνα. Οι θιασώτες τού «θα λογαριαστούμε μετά», της πολιτικής της συμμόρφωσης και της υποταγής στο αντιδραστικό κυβερνητικό αφήγημα των απαγορεύσεων, των ποινών και της καταστολής, εμφανίζονται ως οι δικαιωμένοι της έρευνας. Όμως ακόμη και τώρα που τους πνίγει το δίκιο, φροντίζουν ως επίδοξοι διαχειριστές της σαπίλας, να παραμείνουν «υπεύθυνοι» δικαιωμένοι! Και διαγράφουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν που τόλμησε να χαρακτηρίσει δολοφονίες τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Στην άλλη όχθη της σοσιαλδημοκρατίας τα νερά είναι ακόμα πιο ήρεμα και θολά. Ο «άφθαρτος νέος» ηγέτης του κόμματος που ξαναγεννήθηκε στους κόρφους του συστήματος και των μαζικών μέσων ενημέρωσής του τηρούσε μέχρι χτες σιγή ιχθύος.  Για αυτό που ακόμη και συστημικά μέσα αναγκάζονται να παρουσιάσουν ως πολιτικό σκάνδαλο, το νέο ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολύ μετρημένο. Πνίγηκε και αυτό στη θέρμη της εθνικής εκστρατείας της εμβολιαστική υστερίας, της υποχρεωτικότητας και της ατομικής ευθύνης. Και όσο και αν ετεροχρονισμένα μιλάνε για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, δεν αναιρείται ο ρόλος που ως δεκανίκι παίξανε για την εδραίωση της άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας και πολιτικής.

Πέραν αυτών που συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή και στα αργυρώνητα ΜΜΕ του συστήματος, υπάρχει ένα πολύ ανησυχητικό συμπέρασμα. Χρειάστηκαν δύο χρόνια εφαρμογής μιας εγκληματικής πολιτικής για να βγουν οι «ειδικοί» και να ψελλίσουν ότι απαιτείται η ενίσχυση του ΕΣΥ. Δυο χρόνια που όλοι αυτοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις, πρόστιμα, στοχοποίηση και διχασμό. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη υπονόμευση των ίδιων των ειδικών και της επιστήμης. Και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη προσφορά και πριμοδότηση των αντιεπιστημονικών και ψεκασμένων θεωριών.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι άλλο οδήγησε έναν εκλεκτό της κυβέρνησης, τον «Σωτήρη» του Κυριάκου, να προβεί σε αυτή την έρευνα και τα πορίσματά της. Σίγουρα ένα ρόλο έπαιξε και το βάρος των χιλιάδων θανάτων που προδήλως οφείλονται στην  εγκληματική κυβερνητική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και όχι στα θύματά της, που στοχοποιούν από κοινού με τους «ειδικούς» της, δυο χρόνια τώρα. Ίσως κάποιοι να θέλησαν να πηδήξουν από το πλοίο σε μια φάση που η πραγματικότητα μπορεί  να γίνει πιο φωτεινή από το προπαγανδιστικό σκοτάδι. Σίγουρα πάντως, ό,τι και να οδήγησε τους «ειδικούς» να προβούν σε αυτά τα πορίσματα, έχουμε μια ομολογία των ευθυνών μιας επιτροπής που επί δύο χρόνια αποτελεί το επιστημονικό άλλοθι των εγκλημάτων και των αντιδραστικών κυβερνητικών σχεδιασμών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι «ειδικοί» που δύο χρόνια τώρα σκέφτονται πρόστιμα, ποινές, καταστολή και στοχοποίηση, αυτοί που από τον περασμένο Οκτώβρη κηρύττουν ότι «δεν χρειάζονται άλλες ΜΕΘ και ότι το θέμα είναι να επικρατήσει στην κοινωνία ο φόβος»… αυτοί οι ειδικοί με τους οποίους επιχειρεί η κυρίαρχη προπαγάνδα να ταυτίσει την επιστήμη, δεν είναι ειδικοί. Είναι ανδρείκελα εξυπηρέτησης μιας εγκληματικής πολιτικής. Και ναι, ευθύνονται και αυτοί οι «ειδικοί» της επιτροπής, ως κυβερνητικοί υπάλληλοι για μαζικές δολοφονίες σε βάρος του λαού. Για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ τούς προίκισε με το ακαταδίωκτο! Για να μπορέσει όταν χρειαστεί να κρυφτεί πίσω τους.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

πηγή:e-prologos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου