Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Επίσκεψη μνήμης και τιμής στην ηρωική Μακρόνησο 29 Μάη 2022


Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε, με την ολοκλήρωση των εργασιών της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Μάη, να οργανώσει, την Κυριακή 29 Μάη, επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου, και να αποτίσει φόρο τιμής στους κομμουνιστές, στους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά.

Σκοπός του Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι μόνο να αποδώσει φόρο τιμής στον αγώνα των Μακρονησιωτών σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη, αλλά και να εκφράσει την ανάγκη για τη συνέχιση του ανειρήνευτου αγώνα του λαού μας, σήμερα και στο μέλλον, για  Ειρήνη – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό, για τη δικαίωση του αγώνα των Μακρονησιωτών, των κομμουνιστών, όλων των λαϊκών αγωνιστών.

Οι νεότερες γενιές, οι προοδευτικοί άνθρωποι της πατρίδας μας, τιμούσαν και θαύμαζαν πάντα την κορυφαία στιγμή Αντίστασης στο ελληνικό «Νταχάου», όπως ονομάστηκε το Μακρονήσι. Το μήνυμά τους «Όχι υποταγή, αλλά Αντίσταση», είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ και αγγίζει τις καρδιές των κομμουνιστών, των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων.

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλους τους συντρόφους του κόμματος και της Νεολαίας να στηρίξουν θερμά και αποφασιστικά αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο ισχύουν τα εξής:

Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, στην οδό Πατησίων, στις 8.00 π.μ., την Κυριακή 29 Μάη. Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε την προκαθορισμένη ώρα, που δεν επιδέχεται καθυστέρηση, στο Λαύριο. Επομένως, πρέπει να είμαστε στο Μουσείο ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση.

Το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο θα γίνει στις 9.30 π.μ. με φεριμπότ, που ναυλώθηκε για τη μεταφορά και την επιστροφή όλων μας ταυτόχρονα.

Η αναχώρηση από τη Μακρόνησο για το Λαύριο θα γίνει στη 1.00 μ.μ. Θα επιστρέψουμε με τα πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατησίων, στις 3.00 μ.μ.

Θα πρέπει να προνοήσουμε να έχουμε μαζί μας κλειστά παπούτσια κατάλληλα για βάδισμα σε χωματόδρομο.

Για τη μεταφορά στο Λαύριο με πούλμαν και από κει με πλοίο στη Μακρόνησο, επιστροφή στο Λαύριο και στη συνέχεια με πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η συμμετοχή είναι 20 ευρώ το άτομο. Για μαθητές και φοιτητές η συμμετοχή είναι 15 ευρώ.

Για όσους φτάσουν και φύγουν από το Λαύριο με δικό τους μεταφορικό μέσο, για το πέρασμα στη Μακρόνησο με το πλοίο και την επιστροφή στο Λαύριο, η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο.

Συμμετοχή μέχρι 26 Μάη στα τηλέφωνα: 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6946174427 (Δημήτρης Κουφοβασίλης) και 6974438720 (Αγγελική Φατούρου).

Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα. Λογαριασμός:    66648000447 ή IBAN: GR4501106660000066648000447, δικαιούχος ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

Σημειώνετε το όνομα ή τα ονόματα και στην αιτιολογία κατάθεσης: Μακρόνησος

Παρακαλούμε για να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας στείλτε το email σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: contact@e-prologos.gr.

 Μ-Λ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Ούτε σε εξορίες ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές!

    ΥΓ.
    https://eyrytixn.blogspot.com/2022/05/blog-post_25.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή