Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ

Στην πλήρη απαξίωση οδηγεί η κυβερνητική πολιτική το νοσοκομείο Λαμίας, αφού τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποχωρήσει 40 (!) γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν.

Τελευταία επεισόδια αυτής της κατρακύλας είναι ότι:

·         Η Παιδιατρική κλινική δουλεύει πλέον με 2 ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι αφού έφυγε ο ένας παιδίατρος.

·         Η Πνευμονολογική κλινική, που είναι και η πιο κρίσιμη για τη διαχείριση της πανδημίας, πρακτικά λειτουργεί με έναν γιατρό την ώρα που τα κρούσματα αυξάνουν, όπως  και οι εισαγωγές τόσο στις κλίνες Covid όσο και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

·         Η Ουρολογική βάζει λουκέτο αφού ο ένας γιατρός συνταξιοδοτείται και ο άλλος αποχωρεί.

·         Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) λειτουργεί με 4 γιατρούς όταν τα προηγούμενα χρόνια είχε 11.

·         Το Ακτινολογικό υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης την ώρα που θησαυρίζουν τα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα της Λαμίας.

Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα κρίσης και παρακμής του νοσοκομείου η κυβέρνηση επιμένει να παίρνει μέτρα που τα διαιωνίζουν και τα επιδεινώνουν, στρώνοντας με αυτό τον τρόπο το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ως «λύσεις» προκρίνονται οι συγχωνεύσεις κλινικών, όπως της Παθολογικής και της Πνευμονολογικής (με ενδεχόμενη ένταξη και της Ογκολογικής) καθώς και η επέκταση του καθεστώτος της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς με «μπλοκάκι».

Μάλιστα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προταθεί αυτός ο τρόπος στελέχωσης ακόμη και σε γιατρούς του νοσοκομείου που αποχώρησαν ή αποχωρούν, για να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη!

Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» του νοσοκομείου Λαμίας. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τα φαινόμενα αυτά απαντώνται σε όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας και είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.

Εν μέσω πανδημίας η οποία δηλώνει πάλι παρόν, όπως αποτυπώνει η ραγδαία άνοδος των επιδημιολογικών δεικτών, θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Απεναντίας, στη διάρκεια της θητείας της, μείωσε πάνω από 1δις ευρώ τις δαπάνες για την υγεία ενώ νομοθέτησε την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας την οποία θέλει να επιβάλει με την πλήρη απαξίωσή του, αφού αυτός είναι ο διακηρυγμένος στόχος της. Την ίδια στιγμή με το αυταρχικό μέτρο της αναστολής, διατηρεί χιλιάδες υγειονομικούς εκτός ΕΣΥ όταν πλέον έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί, ελέω τουρισμού, ενώ υπάρχουν μολύνσεις και εμβολιασμένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτή την προσπάθεια βρήκε το έδαφος στρωμένο από την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων). Οι ευθύνες αυτές δεν διαγράφονται με το όψιμο ενδιαφέρον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση του νοσοκομείου Λαμίας, την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν για κομματικά οφέλη, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν θα λυθούν ούτε με τις «άκρες» με τους ντόπιους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς, αλλά ούτε και από μια κυβερνητική εναλλαγή. Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση υπηρετούν, κάτω από τις εντολές της ΕΕ και των δανειστών.

Η υπεράσπιση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας και συνολικά της δημόσιας και δωρεάν υγείας στη Φθιώτιδα είναι υπόθεση του ίδιου του φθιωτικού λαού και των εργαζομένων. Πρέπει να περάσει στα χέρια του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής με μπροστάρη το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και τα άλλα σωματεία από το χώρο της δημόσιας υγείας.

Να συγκροτηθεί ένα πλατύ ενωτικό κίνημα αγώνα:

·         Ενάντια στην πολιτική απαξίωσης του Νοσοκομείου.

·         Για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

·         Για αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής στις δομές υγείας της Φθιώτιδας.

·         Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

·         Για άμεση επαναφορά στη δουλειά τους των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εργασίας.

·         Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

 

8/7/2022

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου