Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Πέντε παλαιστινιακές δυνάμεις πραγματοποίησαν σημαντική συνάντηση των ηγεσιών τους για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του ηρωικού Έπους στην ακλόνητη Λωρίδα της Γάζα

 

Σήμερα, πέντε παλαιστινιακές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σημαντική συνάντηση των ηγεσιών τους κατά την οποία συζήτησαν τις λεπτομέρειες του ηρωικού Έπους που ενσαρκώνει ο Παλαιστινιακός λαός μας στην ακλόνητη Λωρίδα της Γάζας, η οποία για εξηκοστή δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υφίσταται έναν πραγματικό πόλεμο εξόντωσης, μεγάλες σφαγές, καταστροφή των υποδομών, μια στενή ασφυκτική πολιορκία και έναν συνεχιζόμενο πόλεμο πείνας. Ο σιωνιστικός εχθρός διεξάγει αυτόν τον πόλεμο με την πλήρη σύμπραξη της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της στη Δύση.

Οι παρευρισκόμενοι απέδωσαν έναν υπερήφανο χαιρετισμό στον ακλόνητο και γενναίο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και στη σταθερή αντίστασή του με τα διάφορα στρατιωτικά όπλα που διαθέτει. Στη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη σιωνιστική επίθεση. Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες τους έχουν υποστεί βαριές απώλειες. Τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα τανκς και οι μπουλντόζες τους συνεχίζουν να καταστρέφονται.

Οι παρευρισκόμενοι εξήραν επίσης τη σταθερότητα του λαού μας στη Δυτική Όχθη, με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ, απέναντι στις κατοχικές συμμορίες, τους στρατιώτες ή τους εποίκους. Τη σταθερότητα του στις Παλαιστινιακές πόλεις, τους καταυλισμούς και τις κωμοπόλεις, τονίζοντας την ενότητα του λαού μας στον αγώνα του για τα εθνικά του δικαιώματα, καθώς και την ενότητα στο πεδίο της μάχης ενάντια στη σιωνιστική επίθεση. Την ενότητα μέχρι την επίτευξη των στόχων του για αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και επιστροφή.

Οι παρευρισκόμενοι απέτισαν επίσης φόρο τιμής στους χιλιάδες μάρτυρες που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσης. Ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη τους στους πληγέντες, τους πενθούντες και τους εκτοπισμένους.

Οι παρευρισκόμενοι μετέφεραν τους χαιρετισμούς τους στους γενναίους άνδρες και γυναίκες κρατουμένους μας που επιτελούν ηρωικό άθλο μέσα στα κελιά των φυλακών, τονίζοντας ότι το ζήτημα των κρατουμένων είναι παρόν και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και στόχους του Έπους της 7ης Οκτωβρίου.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η στιγμή αυτή είναι ένα σημείο καμπής στη ζωή και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Παρά τις σφαγές και τον γενοκτονικό πόλεμο που διαπράττει ο σιωνιστικός εχθρός υπό το φως της δυτικής συνενοχής και της αραβικής αδράνειας, είναι μια κομβική στιγμή που αναβαθμίζει τον αγώνα μας και τον λαό μας σε ένα νέο στάδιο, στο οποίο ο Παλαιστινιακός λαός και τα δίκαια δικαιώματά του έχουν τον σημαντικότερο λόγο.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι ο σιωνιστικός εχθρός και το εγκληματικό στρατόπεδο με επικεφαλής τον δειλό και ηττημένο εγκληματία Νετανιάχου απέτυχαν παταγωδώς να επιτύχουν οποιονδήποτε από τους στόχους τους σε αυτή την επίθεση. Η Αντίσταση παραμένει ακλόνητη και αταλάντευτη και προκαλεί απώλειες στο σιωνιστικό εχθρό σε όλα τα σημεία των συγκρούσεων και ο ακλόνητος λαός μας, παρά τα δεινά και τις σφαγές, είναι ακλόνητος. Τα σχέδια εκτοπισμού απέτυχαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι ο λαός μας, με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές αποχρώσεις του, απάντησε αποφασιστικά:

«Όχι στον εκτοπισμό… Όχι στην επιτροπεία… Όχι στην εκκαθάριση του ζητήματος!»

Ο λαός μας θα αντιμετωπίσει με πλήρη ισχύ κάθε σχέδιο που επιδιώκει κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ο Παλαιστινιακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει για την τύχη του, την υπόθεσή του και το μέλλον του.

Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν τη σημασία και την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της διεξαγωγής μιας συνολικής εθνικής συνάντησης, στην οποία καλούνται όλοι, τονίζοντας ότι η κρίσιμη στιγμή που βιώνει ο λαός μας απαιτεί τη συγκρότηση μιας ενιαίας εθνικής ηγεσίας που θα διαχειριστεί την πολιτική και την επί του πεδίου μάχη και θα αντιμετωπίσει τα σχέδια εκτοπισμού και εκκαθάρισης.

Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν σε συνέχιση των λαϊκών και μαζικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο για να πιέσουν να σταματήσει η επίθεση και να καταδιώξουν την Κατοχή και τους εταίρους της στην επίθεση παντού. Τόνισαν την ανάγκη οι ελεύθερες δυνάμεις στον κόσμο να καταγράψουν τα εγκλήματα γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας και να τα παραπέμψουν στα διεθνή ποινικά δικαστήρια, απονομιμοποιώντας τα, καθώς και να απορρίψουν τα μποϊκοτάζ της Κατοχής και την ίδια την Κατοχή σαν αυτό που είναι: ένα τέρας, μια ρατσιστική αποικιοκρατική οντότητα εποίκων.

Οι παρευρισκόμενοι ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους συμφωνώντας να συνεχίσουν το συντονισμό, την κοινή και μόνιμη δράση τους για την ενοποίηση των προσπαθειών τους και την αντιμετώπιση της επίθεσης.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ

Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Πρωτοπόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Πολέμου – Δυνάμεις Κεραυνού

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση

7-12-2023

πηγή: e-prologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου