Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Οι λαοί και οι λαϊκοί αγώνες, στις αυγές του 2024 έχουν το σύμβολό τους

 

Ο φάρος της παλαιστινιακής αντίστασης ορθώνεται στη Γη της Γάζας και δημιουργεί εφιάλτες στα σιωνιστικά τέρατα και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ

Πρόκειται για μια καθαρή γενοκτονία. Διαπράττοντας ασύλληπτα εγκλήματα, το φασιστικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει επί τρεις και πλέον μήνες τους ανηλεείς βομβαρδισμούς και τις βάρβαρες επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και σε κάθε κτήριο όπου αναζητούν στέγη οι σχεδόν 2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στη Γάζα. Ειδικά τις μέρες των γιορτών, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα εγκλήματα του σιωνισμού με την ολόπλευρη στήριξη των ΗΠΑ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια εξόντωσης και εκδίωξης ενός λαού από την τελευταία λωρίδα Γης του… Με ναζιστικού τύπου διαγγέλματα και πρακτικές -που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε τη νοσηρότητα του τρίτου ράιχ- οι σύγχρονοι τύραννοι της Μέσης Ανατολής συνεχίζουν να σκορπούν τον όλεθρο, παρά την παγκόσμια κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις των λαών.


Ο κατάλογος των ανείπωτων εγκλημάτων μακρύς, αποτρόπαιος και αποκρουστικός. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος νους τη θηριωδία και το μέγεθος της απανθρωπιάς και της αρρώστιας των σιωναζιστικών δυνάμεων. Δεν υπάρχει έγκλημα, σύμφωνα με την κοινή λογική, με το «διεθνές» ή όποιο άλλο δίκαιο, που να μην έχουν διαπράξει. Δίνουν συντεταγμένες για «ασφαλείς» περιοχές που μπορούν να συγκεντρωθούν εκτοπισμένοι άμαχοι, τις οποίες μετά βομβαρδίζουν (30.000 συγκεντρωμένους σε καταυλισμό στη νότια Γάζα). Φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, που -κατά τα πρότυπα των ναζί, αλλά και των σύγχρονων Αμπού Γκράιμπ που διέθεταν οι μέντορές τους (ΗΠΑ)- αποτελούν μηχανισμούς εξόντωσης, βασανιστηρίων και καταρράκωσης κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα ελάχιστα που έχουν βγει στα δυτικά ΜΜΕ από στρατόπεδα στη Βόρεια Γάζα είναι ενδεικτικά του αρρωστημένου μίσους της σιωνιστικής μηχανής και της ιδεολογίας του νέου «περιούσιου λαού». Όπως και τα «παιδικά παιχνίδια» με κούκλες ματωμένα παλαιστινιάκια, για να εθίζονται σε αυτήν τα παιδιά του Ισραήλ, όπως και τα δημοσιεύματα για την προπαγάνδα πολέμου και μίσους στα σχολεία τους. Όπως και οι αποκαλύψεις για τη μαζική αρπαγή βρεφών και παιδιών των Παλαιστινίων (με το πρόσχημα της διάσωσης) τα οποία προορίζονται για κάθε είδους εμπόριο, για το οποίο δεκαετίες τώρα υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του Ισραήλ.

Η Γάζα ισοπεδώνεται
και οι Παλαιστίνιοι εξοντώνονται… υπό την επίβλεψη και τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ

Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο βολής. Παρά τα ψευδή δημοσιεύματα της Δύσης, δεν υπάρχει ούτε μια σπιθαμή Γης που να μπορούν να σταθούν με ασφάλεια τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων. Τα πάντα έχουν μετατραπεί σε σωρούς ερειπίων. Ο ηρωικός λαός της Γάζας υπομένει μαρτυρικά την πείνα, την δίψα, το κρύο, την έλλειψη της παραμικρής ιατρικής υποδομής και περίθαλψης. Κάτω από τα υποκριτικά βλέμματα της Δύσης και των οργανισμών της, ακόμη και οι εγκεκριμένες αποστολές του ΟΗΕ και του ΠΟΥ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στοχοποιούνται και ουσιαστικά απαγορεύονται από τους ισραηλινούς.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη Γάζα ξεπερνούν τους 23.500 και οι αγνοούμενοι κάτω από τα χαλάσματα τους 8.000. Αγνοούμενοι που επί της ουσίας πρέπει να θεωρούνται νεκροί. Την μακάβρια λίστα συμπληρώνουν οι 60.000 περίπου τραυματίες, οι οποίοι στερούνται την παραμικρή υγειονομική συνδρομή. Την ίδια στιγμή το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της λωρίδας θεωρούνται εκτοπισμένοι.

Αυτοί οι αριθμοί μαρτυρούν και το «είδος» και τους πραγματικούς στόχους του πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι ισραηλινοί στη Γάζα. Και γίνονται ακόμα πιο αποκαλυπτικοί, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι ίδιοι οι ισραηλινοί και αμερικάνοι στρατιωτικοί, κατά την έναρξη του πολέμου, προσδιόριζαν τον αριθμό των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα σε 6.000-9.000.

Οι μόνοι που παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους του πολέμου εξόντωσης που διεξάγει το Ισραήλ, είναι οι δυτικοί προστάτες του, των ΗΠΑ και της ΕΕ και οι λακέδες τους, όπως συμβαίνει με την ελληνική κυβέρνηση. Είναι όλοι αυτοί, που σε κάθε αναφορά στη Γάζα εξακολουθούν πρόστυχα και προκλητικά να μετρούν το χρόνο από τις 7 Οκτώβρη. Αποκρύπτοντας την αλήθεια της 75χρονης κατοχής, του ισραηλινού απαρτχάιντ, των ατελείωτων διωγμών, των δολοφονιών και της στυγνής καταπίεσης των Παλαιστινίων. Είναι οι ίδιοι που τώρα θέτουν, εν είδει ρητορικών και δημοσιογραφικών ερωτημάτων, «προβληματισμούς» για το «εάν το Ισραήλ καταστρατηγεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στη Γάζα»! Είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται ακόμα αν το Ισραήλ δεν στοχεύει την Χαμάς, όπως το ίδιο δηλώνει, αλλά στρέφεται και κατά αμάχων…

Το σιωνιστικό τέρας, λαβωμένο
από την ηρωική παλαιστινιακή
αντίσταση, δολοφονεί
και επιτίθεται προς κάθε κατεύθυνση

Αν η μία, η σκοτεινή όψη της πραγματικότητας στη Γη της Παλαιστίνης έχει τις ανείπωτες θηριωδίες του ισραηλινού φασισμού, η άλλη η οποία γίνεται όλο και πιο φωτεινή έχει την αντοχή και τη δύναμη της παλαιστινιακής αντίστασης. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών της Γάζας δεν έχουν καμία σχέση με τις προβλέψεις του ισραηλινού στρατού. Και όσο και αν οι ισραηλινοί βομβαρδίζουν νοσοκομεία και καταυλισμούς αμάχων, ο αδούλωτος παλαιστινιακός λαός έχει αγκαλιάσει την ηρωική αντίστασή του με πρωτόγνωρο σθένος. Η παλαιστινιακή αντίσταση πετυχαίνει νίκες! Οδηγεί τη σιωνιστική μηχανή σε αιμορραγία και απώλειες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του Ισραήλ, αλλά κυρίως στη Δύση.

Δημοσιεύματα, ακόμα και των δυτικών ΜΜΕ, μαρτυρούν το διχασμό και την σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα στο Ισραήλ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός του. Ένας στρατός που παρουσιάζεται επαρκής και περήφανος όταν βομβαρδίζει νοσοκομεία και θερμοκοιτίδες, αλλά είναι ανίκανος να σταθεί απέναντι στους μαχητές με τις παντόφλες.

Το Ισραήλ τις τελευταίες μέρες, στο γνωστό ρόλο τού τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, επιτίθεται εναντίον των γειτονικών κρατών, βομβαρδίζοντας υποδομές και δολοφονώντας στελέχη κρατών και οργανώσεων αλλά και αμάχους, σε Λίβανο, Ιράκ και Συρία (δολοφονία Αρούρι υπαρχηγού Χαμάς στο Λίβανο, δολοφονία Μουσάβι αξιωματικού του Ιράν σε Συρία, δολοφονία Χασά αλ-ταουλίλ διοικητή της Χεζμπολάχ στη Συρία κλπ). Οι ενέργειες αυτές πυροδοτούν εξελίξεις και σίγουρα απειλούν να βάλουν φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Η επέκταση της σύρραξης στο Λίβανο και η επίσημη έναρξη πολέμου μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ είναι στην επικαιρότητα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Όλα αυτά τα χτυπήματα, πολλά από αυτά τυφλά και κατά αμάχων, αποτελούν επιθέσεις σε ξένο έδαφος, τις οποίες το Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ και ΕΕ διεξάγει εδώ και δεκαετίες, χωρίς καν να σχολιάζονται σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Οι επιθέσεις αυτές και κυρίως οι εγκληματικές επιθέσεις, οι δολοφονίες και οι αδιάκοποι βομβαρδισμοί αμάχων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη δεν είναι ενδείξεις μιας ισχυρής πολιτικής και πολεμικής δύναμης. Κάθε άλλο! Είναι σημάδια της αδυναμίας και της κόπωσης ενός στρατού που υποτίθεται είχε την τεχνολογία και το «φρόνημα» να καθαρίσει γρήγορα τα πεδία των μαχών στη Γάζα. Είναι σημάδια μιας πολιτικής ήττας ενός κράτους, που διαρκώς αποδυναμώνεται και απομονώνεται.

Για τους ίδιους λόγους τεράστια προβλήματα δημιουργούνται και στη συμμαχία του δυτικού ιμπεριαλισμού και των λακέδων τους, οι οποίοι -αντιμέτωποι με ένα γενικευμένο κύμα αντίδρασης στη χυδαία προπαγάνδα τους που φαίνεται στις πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις- αναγκάζονται να πάρουν αποστάσεις και σε ρητορικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Και είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με τη «διεθνή δύναμη» Prosperity Guardian που επιχείρησαν να συγκροτήσουν οι ΗΠΑ και από την οποία έλειψε μέχρι και η Αυστραλία.

Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα
για τους λαούς
στέλνει ο παλαιστινιακός λαός
από τα ερείπια της Γάζας!

Παρά τις τραγικές συνθήκες, τα μαζικά εγκλήματα και τα απάνθρωπα χτυπήματα που δέχεται ο παλαιστινιακός λαός, συνεχίζει αλύγιστος να βαδίζει το δρόμο της αντίστασης. Μετά από 90 και πλέον ημέρες, η παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο δεν φαίνεται να κάμπτεται, αλλά όπως όλα δείχνουν ισχυροποιείται και διευρύνεται. Και αυτό είναι το μεγαλείο του Παλαιστινιακού λαού!

Εκτός από τη Γάζα, στην οποία, όσο οι ισραηλινοί λένε ότι ελέγχουν, τόσο πιο παθιασμένα και στοχευμένα εκδηλώνεται η παλαιστινιακή αντίσταση, τις τελευταίες μέρες όλα δείχνουν ότι αυτή καταφέρνει να συγκροτηθεί και να πάρει πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά και στη Δυτική Όχθη.

Ο παλαιστινιακός λαός είναι αποφασισμένος να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την πατρίδα και την ελευθερία του με κάθε τίμημα. Και μπροστά σε αυτή την πίστη και τη θέληση λυγίζουν οι κάνες των ισραηλινών τανκς. Οι επιτυχίες των ξυπόλητων μαχητών, απέναντι σε έναν πάνοπλο και τεχνολογικά προηγμένο τακτικό στρατό, τροφοδοτούν με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη την αντίσταση, στέλνουν μήνυμα ελευθερίας στους λαούς του κόσμου, σπέρνουν εφιάλτες στους παγκόσμιους τυράννους των ΗΠΑ και του δυτικού ιμπεριαλισμού, όπως και στους τοποτηρητές και τους λακέδες τους.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Το μέλλον των λαών δεν θα κριθεί απλά στην ισχύ των όπλων και στην τεχνολογική υπεροχή. Το μέλλον των λαών θα γραφτεί από τους αγώνες τους. Από την πίστη τους σε αυτούς και στη δύναμή τους! Εκεί κρινόταν, εκεί κρίνεται και εκεί θα κρίνεται πάντα. Όσο και αν οι ιμπεριαλιστές τύραννοι και οι κάθε λογής εκμεταλλευτές επιχειρούν να θάψουν αυτή την αλήθεια κάτω από μυθεύματα για ανίκητους στρατούς και υπερόπλα.

Το μήνυμα του λαού της Γάζας, καθαρό και διαπεραστικό. Απέναντι στο στρατιωτικό γίγαντα του Ισραήλ και στις αμερικάνικες εφεδρείες, η παλαιστινιακή αντίσταση αντέχει. Ο στρατός των σιωνιστών, λιπόψυχος φορέας του άδικου, της βάρβαρης κατοχής και της τυραννίας, όχι απλά δυσκολεύεται να επιβληθεί στο πεδίο, αλλά αποσύρεται και από περιοχές της Γάζας κάτω από τα χτυπήματα της παλαιστινιακής αντίστασης.

Οι λαοί του κόσμου στέκουν με ευγνωμοσύνη και σεβασμό απέναντι στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστίνιων. Ειδικά λαοί, όπως αυτός της Υεμένης, το αποδεικνύουν καθημερινά με τεράστιες σε μέγεθος κινητοποιήσεις. Αλλά και οι λαοί της Ευρώπης και της Δύσης, παρά την άθλια πολεμοκάπηλη προπαγάνδα του σιωνισμού και των ΗΠΑ, δεν σταματούν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Και να υψώνουν το ελπιδοφόρο σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα.

Οι λαοί του κόσμου το 2024 υψώνουν το σύμβολο του αγώνα και της ελευθερίας. Υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία σε κάθε γωνιά της Γης! Και τα χρώματά της γίνονται εφιάλτης για τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους σιωνιστές τυράννους.


πηγή: e-prologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου