Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Με αποφασιστικότητα στη μάχη των Ευρωεκλογών - Το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ!

 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Μ-Λ ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Το κόμμα μας συμμετέχει σε αυτήν την πολιτική μάχη έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μια σειρά από μέτωπα. Πρώτα απ’ όλα δυσκολίες οικονομικές που πολλαπλασιάζονται από την κυβερνητική απόφαση για τον υπερτριπλασιαμό του παράβολου που πρώτα και κύρια στόχο έχει να περιορίσει όσο το δυνατόν τη διαρροή ψήφων προς μικρότερα κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Δεύτερον, δυσκολίες που έχουν να κάνουν με το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν και αυτές οι εκλογές και στο ο­ποίο για μια ακόμα φορά θα κυριαρχήσουν τα κάλπικα διλήμματα και οι εκβιασμοί από τα μεγάλα αστικά κόμματα με στόχο να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Τρίτο, δυσκολίες που συνδέονται με τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει σε ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και του λαού, την ώρα που τα μεγάλα κόμματα απολαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος της ραδιοτηλεοπτικής προβολής.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση ψήφισε την αύξηση του παράβολου στα 20.000€ γεγονός που αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο στη συμμετοχή μικρών κομμάτων όπως το Μ-Λ ΚΚΕ. Με τον πιο προκλητικό τρόπο οι εκλογολόγοι της κυβέρνησης διακηρύσσουν πως σκοπός τους ήταν με το εξοντωτικό παράβολο των 20 χιλιάδων ευρώ που επέβαλαν για συμμετοχή στις ευρωεκλογές (από τις 3 χιλιάδες ευρώ που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές) να παρεμποδίσουν και να μην επιτρέψουν να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές μια σειρά μικρά κόμματα. Αυτό, δηλαδή το πέταγμα από την εκλογική διαδικασία των μικρών κομμάτων, όπως ξεδιάντροπα λένε θα επέτρεπε στα μεγάλα κόμματα να λεηλατήσουν εκλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό του 21% των ψήφων που είχαν πάρει στις ευρωεκλογές του 2019 τα μικρότερα κόμματα, όσα δηλαδή είχαν πάρει κάτω από 3%. Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του γνωστού πολιτικού αναλυτή της δεξιάς Δρυμιώτη πως «…Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6% άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν». Και γίνεται ακόμη πιο προκλητική η αθλιότητα της κυβέρνησης, αφού αποφάσισε να επιστρέψει το παράβολο των 20 χιλιάδων ευρώ σε όσα κόμματα θα πάρουν πάνω από 1,5%. Ξεκαθαρίζουν έτσι πως στρέφονται ιδιαίτερα και «τιμωρούν» τα πιο μικρά κόμματα, επιδιώκοντας να απαγορέψουν ουσιαστικά την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές. Και δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Λέξη δεν είπαν όλα τα μεγάλα λεγόμενα κόμματα, ανεξαιρέτως χρώματος και προσανατολισμού, ενάντια σε αυτή την αντιδη­μοκρατική, απαγορευτική διάταξη, αφού θεωρούν ότι επωφελούνται και θα καρπωθούν εκλογικά και αυτά από την αδυναμία συμμετοχής στις ευρωεκλογές μιας σειράς κομμάτων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Μ-Λ ΚΚΕ κατάφερε να ανταποκριθεί στο μεγάλο κόστος συμμετοχής στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, στις οικονομικές ενισχύσεις φίλων και συναγωνιστών και στις τακτικές συνδρομές και ενισχύσεις των μελών του. Αρνούμαστε κάθε είδους χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως κάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ακόμα και αυτά που αναφέρονται στην αριστερά, που κάθε χρόνο μοιράζονται εκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αυτή η κατεύθυνση αποτελεί για το κόμμα μας θέμα αρχής και αναγκαίο όρο για τη διαφύλαξη της ανεξάρτητης δράσης του.

Μπροστά στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν τα μεγάλα αστικά κόμματα στις ευρωεκλογές για να αποπροσανατολίσουν τον λαό, να τον εκβιάσουν και να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο, το Μ-Λ ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη αναδεικνύοντας όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας. Θα μιλήσει για την πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και δυσχεραίνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο του λαού. Θα καταγγείλει τα πλαστά διλήμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κόμματα που κυβέρνησαν ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας τρία μνημόνια, εξαπολύοντας διαδοχικά μια ξέφρενη επίθεση που ρήμαξε και συνεχίζει να ρημάζει τη ζωή του και υποδούλωσε τη χώρα. Το Μ-Λ ΚΚΕ θα πάρει μέρος την μάχη των ευρωεκλογών και θα είναι το μόνο κόμμα που καθαρά και χωρίς περιστροφές θα προβάλει, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, το σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ». Θα αναδείξει ότι η πολιτική της «σωστής πλευράς της ιστορίας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη υποταγή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ακόμα μεγαλύτερο σφίξιμο της θηλιάς της εξάρτησης και ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Στα πλαίσια αυτά, το κόμμα μας θα μιλήσει για την ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και θα προβάλει τα μεγάλα παλλαϊκά αιτήματα για ψωμί, δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Γνωρίζουμε καλά ότι για να φτάσει η φωνή του κόμματός μας σε ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και του λαού χρειάζεται να ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους. Ο σχεδόν ανύπαρκτος χρόνος προβολής των μικρότερων κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που ακόμα και όταν αυτή υπάρχει είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και συμβαίνει σε μεταμεσονύχτιες ώρες, το κόστος για την έκδοση στοιχειώδους προεκλογικού υλικού για τη διάδοση των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ, όταν ένας μόνο υποψήφιος των μεγάλων αστικών κομμάτων μπορεί να δαπανά ακόμα και εκατομμύρια για την ατομική του προβολή, αποτελούν μόνο μερικά από τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει το κόμμα μας για φτάσει η φωνή του πιο μακριά. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και τώρα θα δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη των ευρωεκλογών προκειμένου το μήνυμα του κόμματος να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ στελεχώνουν άνθρωποι της δουλειάς και της πάλης, αγωνιστές του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, νέοι σύντροφοι και συντρόφισσες με πρωτοπόρα δράση μέσα στους λαϊκούς αγώνες, καθώς και σύντροφοι με δεκαετίες προσφοράς και αυτοθυσίας στην υπόθεση του κινήματός μας. Κόντρα στον ευτελισμό της πολιτικής διαδικασίας, όπου πλάι στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς κυριαρχεί η «μάχη της ατάκας», η συγκρότηση ψηφοδελτίων με τηλεπερσόνες και celebrities, ο κενός πολιτικός λόγος και ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα, τα μέλη και στελέχη του Μ-Λ ΚΚΕ θα δώσουν τη μάχη για να φτάσει το πολιτικό του μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, για να ακουστεί δυνατά η θέση πως η πραγματική προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και υποτέλειας.

Να ακουστούν δυνατά τα συνθήματα:

Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
Έξω οι Αμερικάνοι
Με τους αγώνες ,το λαό και την Αριστερά
Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική,
Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική

*****

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη 2024 με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου του Μ-Λ ΚΚΕ είναι άνθρωποι του αγώνα και της μαζικής συνδικαλιστικής πάλης, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικά στελέχη, γνωστοί για την πολύχρονη, καθημερινή τους δράση, για τη συμβολή τους στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τη συμμετοχή τους στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αντιπολεμικούς-αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποτέλειας. Και η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θέλει να υπηρετήσει και να αναδείξει:
Tον προσανατολισμό του αγώνα και της μαζικής πάλης για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της ξένης εξάρτησης, με κεντρικό σύνθημα:
Με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά. Εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ. Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη, Σοσιαλιστική.
Κόντρα στους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα των επιτελείων της ντόπιας άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, και αυτών της ακροδεξιάς και σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της ψευτοαριστεράς και του ρεφορμισμού.
Γιατί η ελπίδα του λαού βρίσκεται στους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

20 Απρίλη 2024

Το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΙΑΣΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Παντελή
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ του Παύλου
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του Ευάγγελου
ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αργυρίου
ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Χαρίτωνα
ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημοσθένη
ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΡΙΑ του Μιχαήλ
ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Μιχαήλ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Ευάγγελου
ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεράσιμου
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΛΕΞΙΑ του Δημητρίου
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΡΒΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη
ΚΟΝΤΟΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Γεωργίου
ΚΟΣΜΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Παναγιώτη
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αριστείδη
ΚΩΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Παναγιώτη
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Τζαννή
ΛΕΟΝΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ιπποκράτη
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
ΜΑΝΔΕΛΕΝΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΩ του Ηλία
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΛΑΚΗΣ) του Σταύρου
ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου
ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
ΜΠΟΥΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου
ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Προδρόμου
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικόλαου
ΠΕΤΡΑΚΗ ΝΙΚΗ του Κωνσταντίνου
ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου
ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΥΡΤΩ του Κωνσταντίνου
ΣΟΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου
ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Ιωσήφ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Μιχαήλ
ΧΟΒΟΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη
ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου