Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΕΡΓ.Α.Σ: Συμμετέχουμε μαζικά στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

 

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11.00πμ

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός του αγώνα, μπροστά στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της ακρίβειας και του πληθωρισμού που σαρώνει, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ή έχουν λάβει από 1/1/2024 την κοροϊδία που ονομάζουν αύξηση και αντιστοιχεί σε 1,5 ευρώ την ημέρα.

Η απεργία στις 21 Μαΐου, έρχεται σε συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου, στις 17 Απριλίου και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις τη Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα. Παρ΄ όλη την υπονομευτική προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν η μια μετά την άλλη να προκηρύξουν την ίδια ημέρα πανεργατική-πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στερώντας τη δυνατότητα να ξεδιπλωθεί ένα ενιαίο μαζικό κύμα αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία υπηρετώντας πιστά την ολιγαρχία και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, τσακίζει δικαιώματα, κρατά καθηλωμένους του μισθούς και φτωχοποιεί ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. 

Κόντρα και στην τακτική του ΠΑΜΕ που επιλέγει πάντα τη χωριστή συγκέντρωση σε διαφορετική ώρα και πλατεία, πέρα και μακριά από άλλα σωματεία και εργαζόμενους, δημιουργώντας με τη σειρά του ακόμη περισσότερα προσχώματα στο ξετύλιγμα ενιαίων και μαζικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση, κάτι που τελικά μόνο αυτήν εξυπηρετεί. Είναι δε τέτοια η εμμονή του στη ξεχωριστή συγκέντρωση που στην απεργία της 21ης Μαΐου επέλεξαν αντίο του υπουργείου Οικονομικών όπου καλεί η ΑΔΕΔΥ, να καλέσουν στο Γενικό Λογιστήριο για να πιέσουν, ποιον άραγε (;) για αυξήσεις στους μισθούς.  Λες και το ΓΛΚ θα αποφασίσει μόνο του να δώσει αυξήσεις.

Οι εργαζόμενοι  δεν έχουν άλλη επιλογή από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 21 Μαΐου. Προκειμένου να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση όχι μόνο για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αλλά και ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας. Ενάντια στην κυβέρνηση που συνεχίζει ακάθεκτη το χτύπημα όλων των δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η Υγεία και η Παιδεία, ψηφίζοντας αλλεπάλληλους νόμους οι οποίοι μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότησή τους και αποδυναμώνουν τις δομές τους, για να διευρυνθεί το πεδίο κερδοσκοπικής δράσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Μόνο οι μαζικοί εργατικοί αγώνες μπορούν να υψώσουν τα τείχη που θα βάλουν φραγμό σε αυτή την άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται αποφασιστική διεκδίκηση εργατικών αιτημάτων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για την ανακοπή της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, για τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό στις 21 Μαΐου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες απεργίες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για αυξήσεις στους μισθούς.

Με πανεργατικό μαζικό μέτωπο αγώνων μπορούμε να σταματήσουμε τον αντεργατικό οδοστρωτήρα κυβέρνησης – ΕΕ

  • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων που να αναπληρώνουν τις απώλειες αλλά και να βελτιώνουν την αγοραστική δύναμή τους
  • Πλήρη και σταθερή εργασία – Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης – Στήριξη των ανέργων
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση
  • Προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες, Ασφάλιση 
  • Επαναφορά του 13ου & του 14ου μισθού
  • Κατάργηση του μισθολογικού «παγώματος» της διετίας 2016 – 2017
  • Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς 2%» που με μνημονιακό νόμο επιβλήθηκε για την καταπολέμηση υποτίθεται της ανεργίας
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.
 πηγή: ΕΡΓ.Α.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου