Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ - Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων

 ΛΑΡΚΟ - υπουργείο Οικονομικών 4

Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Με μια προκλητική κίνηση, μια μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να εκδώσει την υπουργική απόφαση που οδηγεί επίσημα του εργαζόμενους της επιχείρησης είτε στο ταμείο ανεργίας είτε στα «κοινωφελή» ψευτοπρογράμματα κατάρτισης-ανεργίας. Ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στον «επενδυτή» καθαρή από υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έγινε μάλιστα την ώρα που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων προκειμένου να ανακοπεί η προειλημμένη απόφαση για απόλυσή τους στις 12 Μαΐου, ώστε να αποδυναμωθεί η θέση τους. Την ίδια μέρα που τα σωματεία κατέθεταν μηνυτήρια αναφορά για τον κίνδυνο σοβαρού βιομηχανικού δυστυχήματος στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, λόγω εγκατάλειψης.

Όταν υποτίθεται πως επίκειται η μεταβίβαση της εταιρείας στον «προτιμητέο» επενδυτή στην εξευτελιστική τιμή των περίπου 6εκ. ευρώ, όταν μόνο τα αποθέματα σιδηρονικελίου ανέρχονται σε 2 εκ. τόνους αξίας 60δις ευρώ. Το σκανδαλώδες αυτό ξεπούλημα έχει κολλήσει στο ΣτΕ καθώς έχει προσφύγει η άλλη διεκδικήτρια εταιρεία.

Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού σχεδιασμού ώστε να μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ ολοκληρώνοντας το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, της επιχείρησης, των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και της εθνικής οικονομίας. Ενός σχεδίου που στο όνομα της «εξυγίανσης» σταμάτησε εδώ και τέσσερα χρόνια την παραγωγική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, την ώρα που εκτοξεύονταν η τιμή του νικελίου βουλιάζοντας ακόμη περισσότερο την εταιρεία και σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στην έξοδο.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που επέβαλε το ξεπούλημα, τον τεμαχισμό και τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μια από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου προς όφελος των ξένων μεταλλευτικών πολυεθνικών, των μονοπωλίων ανοξείδωτου χάλυβα και των ντόπιων μεταπρατών τους που θέλουν να μετατρέψουν το εργοστάσιο σε scrap και να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε το έδαφος στρωμένο από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τόσο του δικού της κόμματος όσο και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που πειθαρχώντας στις ευρωπαϊκές επιταγές ακολούθησαν μια πολιτική απαξίωσης και ρεμούλας που οδήγησε σε αυτά τα τραγικά αδιέξοδα.

Είναι όμως και αποτέλεσμα των αυταπατών και του κλίματος εφησυχασμού που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όταν για χρόνια είχαν την ηγεσία στα σωματεία της επιχείρησης, ειδικά του εργοστασίου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που τέσσερα χρόνια τώρα δίνουν ένα ηρωικό αγώνα για να ανατρέψουν το αντεργατικό και αντεθνικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους να δείξουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που πρέπει να ανοίξει πλατιά και να γίνει φάρος αντίστασης για όλη την εργατική τάξη της χώρας.

 

10/5/2024

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου