Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

 

https://www.e-prologos.gr/wp-content/uploads/2024/05/%CE%9C-%CE%9B-%CE%9A%CE%9A%CE%95-%CE%9A.%CE%9F.-%CE%A6%CE%98%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3-%CE%B2-300x94.jpg

Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων

Η κυβέρνηση, αφού δεν μπόρεσε να κάμψει τον πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, επιδιώκει να δώσει το τελικό χτύπημα. Με μια ακόμη κατάπτυστη τροπολογία επιχειρεί να μεταβιβάσει στον ειδικό διαχειριστή τη δυνατότητα να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση και να παραχωρήσει τη φύλαξη και τη συντήρηση σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση κατέθεσε, προκλητικά, αυτή την ρύθμιση την ώρα που εκδικάζονταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων, με αίτημα να μείνουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι τη μεταβίβαση της εταιρείας στον νέο ιδιοκτήτη, θέλοντας έτσι να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου. Τελικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών, πέτυχαν ακόμη μία νίκη αφού παρέμειναν, προς ώρας, στη δουλειά τους και στα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση ανατρέπει ακόμη και την πρόβλεψη του δικού της νόμου του 2020 καθώς η επιχείρηση θα έπρεπε να μεταβιβασθεί εν λειτουργία, μετατρέποντάς την σε άλλο ένα βιομηχανικό κουφάρι. Ολοκληρώνει έτσι τον εγκληματικό της σχεδιασμό σε βάρος των εργαζομένων, της επιχείρησης, των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και της εθνικής οικονομίας.

Ενός σχεδίου που στο όνομα της «εξυγίανσης» σταμάτησε εδώ και τέσσερα χρόνια την παραγωγική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, την ώρα που εκτοξεύονταν η τιμή του νικελίου βουλιάζοντας ακόμη περισσότερο την εταιρεία και σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στην έξοδο.

Την ίδια ώρα «πέπλο μυστηρίου» καλύπτει τη διαδικασία μεταβίβασης της εταιρείας στον «προτιμητέο» επενδυτή στην εξευτελιστική τιμή των περίπου 6εκ. ευρώ, όταν μόνο τα αποθέματα σιδηρονικελίου ανέρχονται σε 2 εκ. τόνους αξίας 60δισ. ευρώ. Το σκανδαλώδες αυτό ξεπούλημα έχει κολλήσει στο ΣτΕ καθώς έχει προσφύγει η άλλη διεκδικήτρια εταιρεία.

Η όλη αυτή εξέλιξη προδιαγράφηκε από την πολιτική της ΕΕ που επέβαλε, μέσω προστίμων για τάχα κρατικές ενισχύσεις, το ξεπούλημα, τον τεμαχισμό και τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μια από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου προς όφελος των ξένων μεταλλευτικών πολυεθνικών, των μονοπωλίων ανοξείδωτου χάλυβα και των ντόπιων μεταπρατών τους που θέλουν να μετατρέψουν το εργοστάσιο σε scrap και να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε το έδαφος στρωμένο από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τόσο του δικού της κόμματος όσο και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που πειθαρχώντας στις ευρωπαϊκές επιταγές ακολούθησαν μια πολιτική απαξίωσης και ρεμούλας που οδήγησε σε αυτά τα τραγικά αδιέξοδα.

Είναι όμως και αποτέλεσμα των αυταπατών και του κλίματος εφησυχασμού που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όταν για χρόνια είχαν την ηγεσία στα σωματεία της επιχείρησης, ειδικά του εργοστασίου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που τέσσερα χρόνια τώρα δίνουν ένα ηρωικό αγώνα για να ανατρέψουν το αντεργατικό και αντεθνικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους να δείξουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που πρέπει να ανοίξει πλατιά και να γίνει φάρος αντίστασης για όλη την εργατική τάξη της χώρας.

 

19/6/2024

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου