Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2026

Πάρα το πρόσκαιρο χαμήλωμα των τόνων στο ΠΑΣΟΚ οι αντιθέσεις παραμένουν οξυμένες λίγο πριν το συνέδριό του

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του κόμματος. Όσο και αν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί μια δήθεν εικόνα συσπείρωσης, η αλήθεια είναι διαφορετική. «Πρέπει κάποιοι να καταλάβετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει […] Και τα συνέδρια θα τα σέβεστε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας τη συνεδρίαση, φωτογραφίζοντας την πλευρά Δούκα.

Σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές η πρόταση Δούκα για την ανάδειξη των συνέδρων, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ελέγχου του συνεδρίου που του αποδόθηκαν. Όσο και αν η Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδει πολλούς από τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας, όλη η προηγούμενη περίοδος καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα υποδηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς ένα συνέδριο που δε γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρεθεί την επόμενη μέρα.

Εν τω μεταξύ σοβαρά προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί και το ζήτημα Παναγόπουλου με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνει διασπασμένη στο πρόσφατο συνέδριο του εργατικού κέντρου Αθήνας.

Σε όλα αυτά έρχονται επίσης να προστεθούν η διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για δηλώσεις του πως «…αν κινδυνεύει η Ελλάδα, θα συνεργαζόμασταν ακόμη και με τον διάβολο… ακόμη και με δικτατορικά καθεστώτα», όπως επίσης και η αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Αναστασίας Χατζηδάκη που ελέγχεται για τα «μαϊμού» επιδόματα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν από τον ΟΠΕΚΑ.

Για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν την αξεπέραστη κρίση του κόμματος αυτού. Στελέχη που διαγκωνίζονται μεταξύ τους ακόμα και με χυδαίους όρους, βουλευτές με αντιδραστικές θέσεις, κομματικοί υπεύθυνοι και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένοι σε σκάνδαλα. Πρόκειται για κανονικό σάπισμα. Αυτή η χρεοκοπία άλλωστε είναι που οδηγεί την κυρίαρχη τάξη να αναζητήσει σε νέους κομματικούς σχηματισμούς εναλλακτικές απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη της οποίας ο πολιτικός χρόνος λιγοστεύει κάτω από το βάρος της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει τώρα και εφτά χρόνια. Μια πολιτική που στήριξε σε όλη αυτή την περίοδο και το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζοντας την πλειοψηφία των αντιδραστικών νομοσχεδίων που έφερε στη Βουλή η ΝΔ.

πηγή:  Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου