Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ : Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20150903/syntaxioyxoi-ika.jpg?itok=zkyXQEWUΗ ΣΕΑ απευθύνεται ανοιχτά και καλεί τους συνταξιούχους της χώρας και τα συνδικάτα της δύναμής της σε διαρκή, ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα μνημόνια διαρκείας, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η οργάνωση και η διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει, είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για όλους μας. Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο- οδοστρωτήρα που έρχεται να ολοκληρώσει τη "δουλειά" των δύο προηγούμενων. Η ψήφιση από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -
ΠΟΤΑΜΙ των προαπαιτούμενων για το νέο 3ο μνημόνιο μας βάζει μπροστά σε νέες μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα που δεν επιτρέπουν παραπέρα καθυστέρηση.
Η εφαρμογή των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων έχει αρχίσει.
Με το νέο αποτρόπαιο σφαγιασμό των συντάξεών μας που συνεχίζεται από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο της "πρώτης φοράς αριστερά" κυβέρνησης.
Ήδη, σε πρώτη φάση, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010 - 2012) που κατεβάζει την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 ευρώ σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια. Και κατά δεύτερο με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που αυξάνει τις εισφορές για την Υγεία (έτσι λένε τώρα τη νέα ληστεία των συντάξεών μας), τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της κύριας σύνταξης, αλλά και με το χαράτσι στις επικουρικές. Με αυτό τον τρόπο όσον αφορά τις αυξημένες κρατήσεις για την Υγεία οι συνταξιούχοι θα ληστευθούν κατά 700 εκατομμύρια τον πρώτο χρόνο και 3,3 δισ. για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες μιας κυβέρνησης που την ψήφισε μια μερίδα του λαού επειδή θα …έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς!!! Αντ’ αυτού έγινε πιστός θεματοφύλακάς τους...
Επί θύραις βρίσκονται νέα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοσθούν αμέσως μετά τις εκλογές:
Με βάση τα μνημόνια ένα και δύο, η εφαρμογή μιας σειράς νομοθετικών μέτρων, τα οποία έχουν ψηφισθεί, γίνεται σταδιακά. Π.χ η παραπέρα μείωση της κύριας σύνταξης από τα 392 με στόχο τα 240 ευρώ, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις με στόχο την κατάργησή τους. Ο νέος υπολογισμός κύριων συντάξεων από την 1.1.15 με κατάργηση της κλίμακας υπολογισμού και την εφαρμογή ετήσιου ποσού με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. Αύξηση σε όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε άνδρες και γυναίκες.
Με βάση το καταστρεπτικό τρίτο μνημόνιο, έχουμε νέα μέτρα πάνω στα προηγούμενα. Ήδη, παραπάνω αναφέραμε αυτά που εφαρμόσθηκαν, αλλά και τα νέα που έρχονται π.χ. σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, ενοποίηση Ταμείων σε ένα. Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στην Κοινωνική Ασφάλιση με κατάργηση του κοινωνικού της χαρακτήρα.
Επίσης σε εφαρμογή θα εφαρμοσθούν νέα φορολογικά μέτρα, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Οι αγώνες μας που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη για το συνταξιουχικό κίνημα και τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας.
Οι εκλογές που ακολουθούν είναι το μέσο και η διέξοδος του συστήματος για να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση ο νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων που θα είναι σε ένταση και βάθος πολύ πιο οξυμένος από τους προηγούμενους. Οι συνταξιούχοι έχουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν όσους τους κορόιδεψαν, τους εξαπάτησαν και συνεχίζουν να τους λένε ψέματα. Όμως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ανεξαρτήτως της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, ό,τι χρώμα, πρόσημο κι αν έχει, οι συνταξιούχοι μαζί με την εργατική τάξη της χώρας θα πρέπει απρόσκοπτα να προετοιμάσουν άμεσα την απάντησή τους, χωρίς να περιμένουν ποιος θα είναι ο εκτελεστής της.
Σήμερα φανερώνονται πιο καθαρά δύο επιλογές. Η πρώτη είναι πολυφορεμένη και με πολλά διαφορετικά κουστούμια που φέρνουν το ίδιο πικρό αποτέλεσμα για τη ζωή μας. Υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής μας μέσα στην ΕΕ, με βαριές λαϊκές θυσίες που μοναδικό κερδισμένο έχουν μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους που τις καρπώνονται.
Η άλλη επιλογή είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους για να μη μας ρίξουν στον Καιάδα και τα παιδιά μας να ζήσουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Η ίδια η ζωή, η πλούσια πείρα, κυρίως των τελευταίων ετών αποδεικνύει περίτρανα ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση. Αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ρόλος της ΕΕ ως μιας συμμαχίας του κεφαλαίου και δυνάστη των συνταξιούχων της εργατικής τάξης, των λαών. Καταρρίπτονται οι μύθοι ότι αυτοί είναι δήθεν "ένωση της αλληλεγγύης και απάνεμο λιμάνι για τους λαούς", όπως ισχυρίζονταν η πλουτοκρατία και τα στηρίγματά της.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, η μιζέρια, η απαισιοδοξία, η αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες, η άρνηση της οργάνωσης στα σωματεία. Να μη χάσουμε την πίστη μας στο δίκιο και τη δύναμη των αγώνων μας. Να μην περάσει ο νέος κοινωνικός αυτοματισμός που επιχειρείται και ζητά αίμα μέσα από τη διαίρεση των εργαζομένων. Να δυναμώσει η ενότητα των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού για να τους εμποδίσουμε, παντού να είμαστε σε ετοιμότητα για να τους εμποδίσουμε και να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντισυνταξιουχικής, αντεργατικής πολιτικής.
Η ΣΕΑ σας καλεί ανοιχτά όλους και όλες, ανεξαρτήτως τι ψήφιζε ο καθένας, ό,τι χρώμα και εθνικότητα και αν έχουμε να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας παντού.
Απευθύνεται σε κάθε συνταξιούχο ανεξαρτήτως Ταμείου που αγανακτεί και οργίζεται με την εξαθλίωση στη ζωή του, που ψάχνει με αγωνία να βρει λύση στα αδιέξοδά του. Να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε πραγματικό στήριγμα των συνταξιούχων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά.
Να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε ένα μαζικό, καλά οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα με ενεργό συμμετοχή των συνταξιούχων ικανό να αντιμετωπίζει μαχητικά αυτούς που σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στέκονται μπροστά μας.
Να συμβάλουμε και εμείς ως απόμαχοι της δουλειάς στην γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες.
Να συμβάλουμε και εμείς για το χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας που θα αντεπιτεθεί για την απόκρουση των αντιλαϊκών μνημονίων, για την οργάνωση της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση του λαού, για την αγωνιστική ενότητα του λαού με στόχο την απαλλαγή από τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.
Απαιτούμε τώρα την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας, είναι δικά μας δουλευμένα χρήματα και παροχές που δεν μας τα χάρισε κανένας.
 • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι, όλων των μνημονίων.
 • Να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που έχουν σφαγιάσει - μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά, κοινωνικά.
 • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.
 • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
 • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας.
 • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
 • Να δοθεί άμεση απάντηση σε προβλήματα άμεσης ανάγκης π.χ. για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" που οι συμβάσεις των εργαζομένων τελειώνουν.
 • Άμεση καταβολή των δώρων σε όλους χωρίς διαχωρισμούς και προαπαιτούμενα.
 • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις.
 • Άμεση κατάργηση με νόμο της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις».
πηγή: Σύλλογος Συνταξιούχων Δ.Υ. Ν.Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου