Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Λαμία: Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις σε ΤΕΙ, Δήμο και Περιφέρεια

από Altpress Φθιώτιδα

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις διαθεσιμότητες-Κατάληψη του Δημαρχείου Λαμίας & της Περιφ. Στερεάς

DSC00237Με αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού και παρεμβάσεις των συλλόγων της  στους δήμους  όλης της χώρας ξεκίνησε  τις κινητοποιήσεις της  η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στόχος να μην να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούντη σύνθεση του προσωπικού και επιτευχθεί η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα
-μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε  ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά:»Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την ‘υπογραφή της’ και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».
 Στη Φθιώτιδα  αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΤΑ καθώς  δεκάδες εργαζόμενοι απειλούνται με διαθεσιμότητα . Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμίας  έχουν καταλάβει  για δεύτερη ημέρα το Γραφείο Προσωπικού στο κτίριο του Δημαρχείου. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή ενώ κανονικά θα λειτουργούν οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου  και η υπηρεσία καθαριότητας. Σε ένδειξη συμπαράστασης τους επισκέφτηκαν σήμερα στο χώρο της κατάληψης πολλοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι   τοπικών   φορέων.Οι περισσότεροι δήμαρχοι εναρμονίζονται τη σύσταση της ΚΕΔΕ, να μην δοθούν καταστάσεις και στοιχεία όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες των δήμων. Ο Δήμαρχος Λαμίας Γ.Κοτρωνιάς επισκέφτηκε το χώρο της κατάληψης και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενου ότι δεν θα στείλει καμιά κατάσταση με όνομα εργαζόμενου στο Υπουργείο.  Κατηγόρησε επίσης, την κυβέρνηση ότι με τις περικοπές  των οικονομικών πόρων  που προβλέπει ο προϋπολογισμός  και τις μειώσεις προσωπικού με τη σχεδιαζόμενη  εφεδρεία  οι Δήμοι οδηγούνται σε κατάρρευση. Ειδικά ο Δήμος Λαμίας  που δεν έχει πλεονάζον προσωπικό αν εφαρμοσθεί ο νέος νόμος, απειλείται  να κλείσει .
Από σήμερα το πρωί σε κατάληψη βρίσκονται και τα γραφεία της Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία, με απόφαση των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς για να μην σταλούν  στο Υπουργείο λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων τους για διαθεσιμότητα  κάτι που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
  Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζεται:

Εμείς σαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν δεχόμαστε να χρηματοδοτήσουμε με την απώλεια της εργασίας μας τους οικονομικά ισχυρούς και αυτούς που θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Την κινητοποίηση όλων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από Πέμπτη 15-11-2012 έως και Παρασκευή 16-11-2012, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή του Νόμου και συντονισμό με άλλες υπηρεσίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων, να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καλύψουν πολιτικά και διοικητικά τις αποφάσεις των εργαζομένων της περιφέρειας.



Καταλήψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ Λαμίας για τις διαθεσιμότητες

DSC00217
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Λαμίας  προχώρησαν από την Τρίτη τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λαμίας. Η κατάληψη έχει ως σκοπό να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων οποιοδήποτε συναδέλφου,  για να  μην τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο προαύλιο του ΤΕΙ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκδήλωσαν τη συμπαράσταση τους το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, εκπρόσωπος από το συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, εκπρόσωπος του Συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ο Προεδρος των ΕΛΤΑ, το διδακτικό προσωπικό και ο Προεδρος του ΤΕΙ Λαμίας . Οπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Καρκάνης  οι απολύσεις θα είναι η χαριστική βολή για το ΤΕΙ που ήδη απειλείται από τις περικοπές και τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις. Δεσμεύτηκε  ότι από τη μεριά του, δεν θα στείλει καμία κατάσταση με  όνομα εργαζομένου για να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ως γνωστόν  με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ ή άλλων διαγωνισμών. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.
Ο νόμος αυτός όπως τονίζεται στη ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΤΕΙ Λαμίας, «είναι ότι πιο σκληρό, αντιλαϊκό και καταστροφικό έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή των διατάξεων αυτών αποτελεί άμεσα την ίδια την εργασιακή μας υπόσταση και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Είναι σαφές ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί με την ίδια αγωνιστική διάθεση και όλους τους συναδέλφους είτε είναι ΙΔΑΧ είτε είναι μόνιμοι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. Ο σχεδιασμός προβλέπει απολύσεις  από όλους τους κλάδους τις εργασιακές σχέσεις και κατηγορίες»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου